Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održan drugi mrežni sastanak lokalnih partnerstava za zapošljavanje PDF Ispis E-mail

23.11.2022.

teslić 22 11 2022

22. i 23.11.2022.u Tesliću je održan drugi mrežni sastanak lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Sastanak je organizovan u cilju razmjene iskustava partnerstava u realizaciji intervencija koje podržava Evropska unija u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje“ Faza II i „EU4BusinessRecovery“

teslić 22 11 2022 2

 

 
Održana radionica „Inovativni razvoj škola kroz uvođenje instrumenata osiguranja kvaliteta u školama i izgradnju školskog sistema evaluacije na nivou nadzora škole“ PDF Ispis E-mail

28.10.2022.

jahor 2022 1

 

27. i 28.10.2022.godine na Jahorini je održana radionica „Inovativni razvoj škola kroz uvođenje instrumenata osiguranja kvaliteta u školama i izgradnju školskog sistema evaluacije na nivou nadzora škole“.

U okviru aktivnosti na jačanju kapaciteta Pedagoškog zavoda u Goraždu i uspostavljanju interne i eksterne evaluacije škola održana je ova radionica koju je vodio njemački expert Klaus Schneider.

U radionici su svi prisusutni uzeli učešće i dali svoj doprinos.

jahor 2022 2

jahor 2022 3

 
Javni poziv POSLODAVCIMA u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori za zapošljavanje mladih PDF Ispis E-mail

27.02.2023.

Javni poziv POSLODAVCIMA u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori za zapošljavanje mladih PRIPRAVNIKA u okviru projekta EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području - Your Job.

Javni poziv POSLODAVCIMA u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori za zapošljavanje mladih

1. OPĆE INFORMACIJE 

U okviru projekta Your Job, kojeg financira Europska unija, Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Fondacijom Biznis start centar Bar, Caritasom Barske nadbiskupije i Fondacijom Mozaik, poziva sve zainteresirane POSLODAVCE - registrirani pravni subjekti (javna ustanova, institucija, privredno društvo, samostalni obrt, nevladina organizacija i sl.) iz programskog prekograničnog područja BiH-CG da se prijave ukoliko su zainteresirani pružiti mogućnost obavljanje prakse, pripravničkog radničkog staža za mlade. 

2. OPĆI UVJETI  


Po javnom pozivu bit će odabrano 25 poslodavaca (minimalno po 10 u BiH i 10 u Crnoj Gori). Vrijeme trajanja pripravničkog programa je maksimalno 5 mjeseci, a projektom je predviđeno sufinanciranje u maksimalnom iznos od 480,00 EUR (ili protuvrijednost u BAM) mjesečno po pripravniku ili pripravnici za bruto nadoknadu svih troškova pripravničkog angažmana. 

Na poziv se mogu prijaviti registrirani pravni subjekti (javna ustanova, institucija, privredno društvo, samostalni obrt, nevladina organizacija i sl.) iz programskog prekograničnog područja BiH-CG2.  
Napomena: Poslodavci će prilikom potpisivanja Ugovora morati dokazati potvrdom nadležnih organa kako izmiruju sve zakonom propisane obveze prema uposlenicima, te da nisu u stečajnom procesu. 
 
Više informacija o javnom pozivu se nalazi u Općim smjernicama za pripravnički i mentorski program. Kandidati i kandidatkinje koje žele aplicirati na natječaj su obvezni preuzeti Opće smjernice za pripravnički i mentorski program i obrasce za prijavu s web stranice Caritasa BiH (www.caritas.ba) ili u lonac.pro zajednici.

SMJERNICE

3. NAČIN PRIJAVE 

Zainteresirani poslodavci trebaju popuniti Prijavni obrazac najkasnije do 15. ožujka/marta 2023. godine do 16:00 u lonac.pro zajednici. 

Više detalja na web stranici Caritasa BiH.
 
4. KONTAKT 
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati jednu od dolje navedenih osoba:  


Kontakt osoba za BiH: Miroslav Valenta, Caritas BiH, voditelj projekta 
Email:     Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  
Telefon:  + 387 63 690 464 

Kontakt osoba za CG: Marija Kolović, Caritas Barske nadbiskupije, projekt koordinator 
Email:     Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  
Telefon:  + 382 66 150 909 

 
Održana prezentacija Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BIH PDF Ispis E-mail

23.02.2023.

bht 23 02 23 2

Danas je u Goraždu održana prezentacija Javnog poziva podrške razvoju inovacija i podueztništva u BIH u organizaciji BH Telecoma, Privredne komore FBIH, Ministarstva energetike, industrije i rudarstva FBIH i Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.
Predstavljen je javni poziv i BH TechLab platforma, najpopularnija platforma u BIH za podršku Start ICT startup ideja.
Javnom pozivu je prisustvovao veliki broj privrednih subjekata iz BPK Goražde, kao i drugih institucija.
 
Ispred UJdruženja poslodavaca BPK Goražde prezentaciji je prisustvovao sekretar Adnan Bukva.
 
bht 23 02 23 3
 
bht 23 02 23 4
 
 
 
Održana javna rasprava o nacrtu komunalne takse Grada Goražde PDF Ispis E-mail

23.02.2023.

j.rasprava k takse 22 02 23 1 riseze

 

Sinoć je u Gradskoj upravi Grada Goražde održana javna rasprava o nacrtu komunalne takse Grada Goražde.

Na javnoj raspravi su ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovali: Šejla Bojadžija – predsjednica - „ MPI MLIN“ d.d, Zijo Tanjo – član Upravnog odbora – „TZS export-import“ d.o.o. i „TZS oil“ d.o.o., Mirnes Lepenica – „Lepenica company“ d.o.o., Šefika Čengić – „Eco ambalaža“ d.o.o. , Elvedina Čelik – „PTG“ d.d. i Adnan Bukva – sekretar Udruženja.

Od ostalih prisutnih su bili – Rehad Deljo – predsjednik Obrtničke komore BPK, Munib Kazagić – predsjednik Udruženja poljoprivrednika BPK, predstavnici kompanija „BH Telecom, „Croatia osiguranje, drugih obrtnika i ugostitelja, vijećnici, predstavnici komisije i službe za finasije i privredu Grada Goražde.

Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde su ponovili svoje stavove sa okruglog stola, a to je da iznos komunalne takse za velika preduzeća treba da bude maksimalno do 1.000,00 KM, za srednja preduzeća maksimalno do 600,00 KM, te smanjiti predložene iznose i za mikro i mala preduzeća.

Ostali prisutni su iznosili svoje primjedbe i sugestije, a najviše njih se odnosio na kriterij koji su uzeti kao osnov za izračunavanje visine komunalne takse, te za problematiku podružnica i filijala privrednih subjekata koji nemaju sjedište u Goraždu.

Komisija će razmotriti sve primjedbe i sugestije sa javne rasprave o sačiniti prijedlog odluke o visini komunalne takse i poslati ga Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje a po potrebi organizovati još jedan sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i drugim relevantnim organizacijama.

j.rasprava k takse 22 02 23 2 riseze

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17