Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Le Monde o Bosni i Hercegovini: Svijetli primjeri u sivoj ekonomiji Izvor: eKapija.BA, 18.3.2014 15:37:14 PDF Ispis E-mail

18.03.2014.

sarajevo-le-monde

Čuveni francuski dnevni list Le Monde se u članku objavljenom na svom internet portalu osvrće na ekonomska dešavanja u privatnom sektoru Bosne i Hercegovine, navodeći svijetle primjere poduzetnika i kompanija koje više nego uspješno posluju u više nego surovim uslovima bh. tržišta.

Le Monde navodi Posao.ba kao primjer kompanije koja je iz startupa izrasla u respektabilnu kompaniju, koja godišnje objavljuje više od 9.000 oglasa za posao, a od svog postojanja do danas više od 60.000 ljudi je pronašlo zaposlenje upravo putem portala Posao.ba.

 

Više...
 
Održana 30.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

17.03.2014.

uo_14.03.14

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde u petak 14.03.2014.godine održao je svoju 30.redovnu sjednicu na kojoj se našlo sedam tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice raspravljao se finansijski izvještaj Udruženja sa pregledom prihoda i rashoda za 2013.godinu. Ocijenjeno je da se mora intenzivirati naplata članarine koja je još uvjek kao izvorni prihod Udruženja nedovoljan za izmirenje svih obaveza koji se  stvore, te je stoga Udruženje poslodavaca primorano tražiti dodatna finansijska sredstva iz Budžeta kantona i općine Goražde.

Upravni odbor se u nastavku sjednice osvrnuo na trenutnu političku krizu u kantonu i Federaciji BiH.

Više...
 
Održana 2.sjednica Koordinacionog tijela za reformu obrazovnog sistema PDF Ispis E-mail

14.03.2014.

Copy_of_13.03.-2

U prostorijama Aldija u četvrtak 13.03.2014.godine održana je 2.sjednica Koordinacionog tijela za reformu obrazovnog sistema. Ponovo se razmatrao Zakon o stručnoj obuci i obrazovanju odraslih u formi prednacrta. Nakon diskusije koja je vođena između predstavnika Aldija, Pedagoškog zavoda, Službe za zapošljavanje, Ministarstva za obrazovanje, Srednje stručne škole i Udruženja poslodavaca BPK Goražde došlo se do zaključka da se obriše naziv  „ o stručnoj obuci“ te da taj dio treba definisati kroz izmjene Zakona o srednjem obrazovanju, kao i da cijeli Zakon treba uskladiti sa Federalnim.

 

Više...
 
Saudijski princ posjetio Bekto Precisu: Nastavljeni pregovori o saradnji PDF Ispis E-mail

12.03.2014.

Princ Saudijske Arabije, Nayef Bin Sultan Saud Al Kabeer  predvodio je visoku delegaciju koja je jučer u popodnevnim satima stigla u posjetu najvećoj kompaniji na ovim prostorima, Bekto Precisi.

Sa vlasnikom kompanije Redžom Bektom i generalnom direktoricom kompanije Enisom Bekto, razgovarano je o saradnji koja bi u konačnici trebala donijeti otvaranje novih radnih mjesta ali i mogućnosti plasiranja proizvoda Bekto Precise na područje Saudijske Arabije, prenosi gorazdeonline.ba.

Riječ je o posljednjem ciklusu pregovora o poslovnoj saradnji i izlasku na tržište Saudijske Arabije, nakon što su čelnici kompanije i delegacija Saudijske Arabije o tome već ragovarali i u ranijem peridu.

Više...
 
Poslodavci kod Nikšića: Tematska sjednica Vlade o stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja PDF Ispis E-mail

11.03.2014.

poslodavci_kod_premijera_fbih

Mjere koje Federalna vlada poduzima ili namjerava poduzeti na stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja bile su osnovna tema sastanka premijera Federacije BiH Nermina Nikšića sa saradnicima i delegacije Udruženja poslodavaca Federacije BiH na čijem čelu je bio predsjednik Upravnog odbora ove asocijacije Safudin Čengić.

Više...
 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 169 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30