Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Najava održavanja poslovne konferencije" Kako ubrzati razvoj realnog sektora korištenjem informacionih tehnologija" PDF Ispis E-mail

Kako ubrzati razvoj realnog sektora 

 

 

korištenjem informacionih tehnologija

 

Predstojeći poslovni događaj će biti uprilićen 19.12.2013. godine u Goraždu u 13,oo sati u restoranu "Drinska bašta", gradu koji zbog vlastitog privrednog razvoja i pozitivnog primjera zaslužuje da mu se posveti posebna pažnja i obezbijedi podrška neometanom poslovanju. Neosporna je činjenica da sve kompleksniji zahtjevi poslovanja istovremeno nameću potrebu za fleksibilnijim i dugoročnim rješenjima za upravljanje poslovanjem, kroz integriranje svih poslovnih procesa i što optimalnije korištenje dostupnih resursa.

Predstojeći poslovni događaj će biti uprilićen 19.12.2013. godine u Goraždu, gradu koji zbog vlastitog privrednog razvoja i pozitivnog primjera zaslužuje da mu se posveti posebna pažnja i obezbijedi podrška neometanom poslovanju. Neosporna je činjenica da sve kompleksniji zahtjevi poslovanja istovremeno nameću potrebu za fleksibilnijim i dugoročnim rješenjima za upravljanje poslovanjem, kroz integriranje svih poslovnih procesa i što optimalnije korištenje dostupnih resursa.

 

Više...
 
Održan okrugli sto o temi reforme obrazovnog sistema i smanjenja nezaposlenosti na području BPK Goražde PDF Ispis E-mail

17.12.2013.

Copy of IMG_5773

U organizaciji Agencije za lokalne razvojne inicijative (ALDI) u Goraždu je danas održan okrugli sto o temi „Reforma obrazovnog sistema u cilju smanjenja nezaposlenosti u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde“.

Osnovni cilj bio je da se ukaže na neophodnost reforme sistema obrazovanja i socijalne sigurnosti nezaposlenih lica na prostoru BPK Goražde kroz uvođenje sistema obrazovanja prilagođenog tržištu rada, kao i novih modela brige o nezaposlenima koji značajnije mogu utjecati na smanjenje registrovane nazaposlenosti.

Više...
 
Održana četvrta redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

13.12.2013.

Picture1

Jučer je održana četvrta redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojoj se našlo sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa treće redovne sjednice razmatrali su se Nacrt Budžeta BPK Goražde za 2014.godinu i Nacrt Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2014.godinu.

Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde prihvatilo je Nacrt Budžeta BPK Goražde za 2014.godinu uz konstataciju da Budžet nije razvojni i da nije planiran u realnom iznosu.

Vijeće je predlažilo da se između budžetskih korisnika uspostavi više razumijevanja i međusobnog uvažavanja, te konstatovalo da ima prostora da se unutar budžetskih korisnika sredstva racionalno raporede i dovede bolji red u potrošnji kako bi  efekti bili bolji.

Više...
 
Općina Goražde dodjeljuje građevinske parcele za krajnju namjenu PDF Ispis E-mail

05.12.2013.

Općine Goražda raspisala je konkurs za dodjelu neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnoj svojini radi privođenja trajnoj namjeni.

Kako se navodi u konkursu, na korištenje se dodjeljuje 13 građevinskih parcela neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta radi izgradnje stambenih objekata u naselju Rasadnik, zatim pet građevinskih parcela za izgradnju kolektivno stambeno-poslovnih objekata, te tri građevinske parcele radi izgradnje poslovnog objekta.

Više...
 
ESV podržalo prijedloge Budžeta FBiH za 2014. i Zakona o njegovom izvršenju PDF Ispis E-mail

03.12.2013.

Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) za teritoriju Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu podržalo prijedloge Budžeta Federacije BiH za 2014. i Zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2014.

U daljem radu, ESV je donijelo zaključak da bude održan sastanak socijalnih partnera radi dogovora o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Udruženje poslodavaca FBiH prethodno je uputilo inicijativu kojom su tražili da iz Zakona budu izbrisane odredbe koje propisuju da poslodavci snose troškove osiguranja radnika od povreda na radu i oboljenja od profesionalne bolesti.

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 174 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30