Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ESV podržalo izmjene zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBIH PDF Ispis E-mail

06.11.2013

 

Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) za teritoriju Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu podržalo je donošenje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji BiH, kao i Nacrta zakona o privrednim društvima.

Suština izmjena i dopuna Zakona o registraciji poslovnih subjekata jeste da se proces osnivanja firmi učini bržim, jeftinijim i jednostavnijim. U uvodnom obrazloženju federalni ministar pravde Zoran Mikulić je podsjetio da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine svojim Programom rada za period 2012. - 2014. kao strateški prioritet identifikovala intenziviranje privrednog razvoja, te utvrdila da će naglasak u ovom period biti na jačanju domaćeg tržišta i uklanjanju barijera.

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde učestvovalo na poslovnoj konferenciji u Tuzli PDF Ispis E-mail

04.11.2013.

IMG_0840

Udruženje poslodavaca BPK Goražde učestvovalo je na poslovnoj konferenciji „Kreativne djelatnosti i inicijative mladih u razvoju privrede gradova i opština/općina Bosne i Hercegovine i Srbije i njihove društvene kohezije“ u Tuzli od 31.10.-02.11.2013. godine u organizaciji Omladinske informativne agencije Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj konferencije je bio podsticanje lokalnog kreativnog i ekonomskog razvoja kroz koncept kreativnih industrija u prekograničnoj regiji tj.gradovima i općinama/opštinama : Tuzla, Bijeljina, Srebrenica, Foča i Goražde u Bosni i Hercegovini, te gradova i opština/općina u Srbiji: Užice, Valjevo, Loznica, Šabac, Prijepolje i Požega.

Više...
 
Javni oglas za kandidovanje programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. budžeta FBiH za 2013. PDF Ispis E-mail

25.10.2013.

Predmet poziva je prikupljanje programa za korištenje sredstava, u skladu sa Odlukom o usvajanju programa utroška dijela sredstava utvrđenih  u Razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Pozajmljivanje i učešće u dionicama – Ostala domaća pozajmljivanja" ("Službene novine Federacije BiH”, br.75/13 i 80/13)

Ovaj oglas ostaje otvoren trideset dana (30) od dana posljednjeg javnog objavljivanja i objavit će se u  "Službenim novinama Federacije BiH” i dnevnim novinama "Oslobođenje” i "Dnevni list”.
Izvor: www.fmeri.gov.ba

 
Vlada FBiH utvrdila set nekoliko nacrta i prijedloga Zakona iz oblasti privrede PDF Ispis E-mail

24.10.2013.

UTVRĐEN NACRT ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu, u čijem je radu sudjelovao potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić,  utvrdila Nacrt zakona o gospodarskim društvima, koji ima za cilj stvaranje pretpostavki za unapređenje poslovnog okruženja kojim bi se omogućilo lakše osnivanje i poslovanje gospodarskih društava, jasnije definirala uloga i nadležnosti upravljačkih struktura u društvima, te unaprijedile i precizirale odredbe vezane za uspostavljanje i funkcioniranje povezanih društava. Riječ je o sistemskom zakonu koji regulira oblasti čija je implementacija direktno povezana za ostvarenjem postavljenih ciljeva Vlade FBiH, koja je svojim Programom rada za period 2012.-2014. kao strateški prioritet identificirala intenziviranje privrednog razvoja, te utvrdila da će naglasak u ovom period biti na jačanju domaćeg tržišta i uklanjanju barijera.

Više...
 
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo Javni konkurs za dodjelu grant sredstava PDF Ispis E-mail

23.10.2013.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni konkurs za dodjelu grant sredstava u iznosu od 5.280.000,00 KM. Za ovu godinu predviđena je realizacija 14 projekata :

Projekt br. 1: Izgradnja poduzetničkih zona

Projekt br. 2: Poticaji inovatorima-pojedincima

Projekt br. 3: Stipendiranje učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 175 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13