Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi MPI „Mlin“ d.d. Ustikolina PDF Ispis E-mail

24.04.2013.

 

mlin_2

Razgovor vođen sa direktoricom firme g-đom Šejlom Bojadžijom

Razgovor vodio tenički sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva

Recite nam kakva je trenutna situacija u firmi MPI „ Mlin“ d.d. Ustikolina i inače u mlinarskom sektoru, odnosno mlinarskoj industriji?

Već duži niz godina prolazimo kroz tešku situaciju gdje su vremenske neprilike kod nas i svijetu smanjile prinos pšenice, pa su i cijene sirovine bile prilično visoke.

Sirovinu obezbjeđujemo iz uvoza, posebno naglašavamo probleme koje imamo sa nelojalnom konkurencijom, crno i sivo tržište koje nas stavlja u neravnopravan položaj u odnosu na druge. Mlin ima zadovoljavajuću infrastrukturu i opremu, kadrovski osposobljene i stručne uposlenike, tako da je i kvalitet brašna i pekarskih proizvoda osiguran. Tradicija postoji, samo volja i podrška građana u kupovini naših proizvoda daje nam dodatni motiv i snagu da se borimo i dalje.

Više...
 
Upriličena ceremonija dodjele certifikata osposobljenim radnicima za zanimanje šivač PDF Ispis E-mail

17.04.2013.

dodjela certifikata 005

Ceremonija dodjele certifikata za stručno osposobljavanje radnika za zanimanje šivača upriličeno je danas u prostorijama firme “Prevent Goražde”.

Ovim činom ozvaničen je završetak zajedničkog projekta ove kompanije, Službe za zapošljavanje BPK, Zavoda za zapošljavanje F BiH, Vlade BPK Goražde i organizacija USAID i SIDA.

Dodjeli certifikata prisustvovali su i premijer BPK Goražde Emir Frašto, ministar za privredu Demir Imamović, direktorica Službe za zapošljavanje Nafija Hodo te direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo.

Vrijednost ovog programa, koji su finansijski podržali Federalni zavod za zapošljavanje i USAID, iznosila je 65.000KM, a od 700 polaznika Programa prekvalifikacije u pogonima ove firme već je zaposleno njih 600.

Prema riječima direktorice Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafije Hodo, 240 nekvalificiranih osoba se evidencije nezaposlenih po prvi put je dobilo stručno zanimanje.

Više...
 
Održana redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

12.04.2013.

esv_11.04.13-3

 Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde na svojoj današnjoj redovnoj sjednici  usvojilo je Program rada za 2013. godinu.

Razmatran je i Izvještaj o radu Ekonomsko-socijalnog vijeća za prošlu godinu i ono što je urađeno u prethodnom periodu. U tom kontekstu naglašena je potreba bolje saradnje unutar Vijeća kako bi se zajedničkim radom postigla zadovoljavajuća rješenja u interesu svih socijalnih partnera.

Više...
 
Predstavljene nove mogućnosti poslovne saradnje i razvoja biznisa PDF Ispis E-mail

08.04.2013.

BBI Banka

DSC05701

Za goraždanske privrednike i predstavnike lokalne poslovne zajednice u Goraždu je danas u organizaciji BBI VIP Busines Club-a koji djeluje u okviru BBI banke, upriličen poslovni događaj na kojem je bilo govora o novim mogućnostima poslovanja i ostvarivanja poslovne saradnje koja ima za cilj razvoj biznisa i realizaciju novih projekata koji podrazumijevaju nove investicije, pokretanje proizvodnje i novo zapošljavanje.

P

Više...
 
Vlada BPK Goražde prihvatila nacrt odluke o specijalnoj pogodbi PDF Ispis E-mail

03.04.2013.

"Bekto Precisa“ u Vitkovićima otvara 60 radnih mjesta

Bekto_Precisa

Vlada BPK Goražde usvojila je nacrt odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe u korist privrednog društva „Bekto Precisa“ i zadužila Ministarstvo privrede da pripremi nacrt ugovora koji će biti upućen Skupštini u daljnju proceduru.

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 182 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10