Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana VII redovna izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail


29.03.2013.

Picture7

28.03.2013.godine održana je VII redovna Skupština Udruženja poslodavaca na kojoj su pored članova Skupštine  prisustvovali i  Premijer kantona,  ministar za privredu, ministar za pravosuđe, upravu i radne odnose, direktorica Službe za zapošljavanje i predsjednik Privredne komore.

Premijer kantona u svom obraćanju Skupštini je rekao da podržava rad Udruženja poslodavaca i da je spreman da zajedničkim snagama i kapacitetima pravimo ambijent, te da će Vlada omogućiti da se dio sredstava vrati privredi u svrhu poticaja.

Ministar za privredu je takođe kazao da stoji na rapolaganju i da je otvoren za saradnju Udruženju poslodavaca po svim pitanjima, odnosno da radimo sve u dogovoru za dobrobit privrede.

 

Više...
 
Održana 28.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

22.03.2013.

uo__21.03.2013

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 21.03.2013.godine svoju redovnu 28.sjednicu na kojoj se našlo 8 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajanja zapisnika sa 27.sjednice i finansijskog izvještaja Upravni odbor je utvrdio termin održavanja VII redovne Skupštine Udruženja poslodavaca. Skupština će se održati 28.03.2013.godine u 13,00 sati u Sali Ministarstva za privredu BPK Goražde.

Utvrđeni su prijedlozi Izvještaj o radu Udruženja poslodavaca za 2012.godinu, Programa rada za 2013.godinu i Finansijskog plana za 2013.godinu.

Razmatran je takođe i Program rada Ministarstva za privredu za 2013.godinu. Zaključeno je da se trebaju ifiltrirati određene strukture u provedbu ciljeva zacrtanih u Programu, kao i veća saradnja sa Ministarstvom za privredu, održavanje redovnih sastanaka sa članovima Udruženja poslodavaca.

Donesena je i Odluka o pokretanju procedure „Analiza opterećenja privrede na području BPK Goražde“ koja će biti polazna osnova za rasterećenje privrede, jer je naglašeno na sastanku da je privreda previše opterećena raznim fiskalnim i parafiskalnim nametima.

Na kraju sastanka Upravni odbor je primio k znanju informaciju o projektu „Napredna edukacija poslodavaca“, o ugovoru koji je potpisan sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i da će se po dobijanju sredstava otpočeti sa realizacijom projekta.

 

Tehnički sekretar: Adnan Bukva

 
U Goraždu uskoro 100 novih radnih mjesta PDF Ispis E-mail

16.02.2013.

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, sa saradnicima, obišao je lokaciju Industrijske zone Vitkovići, gdje je u toku izgradnja novih proizvodnih pogona firme "EMKA Bosnia".

Više...
 
Goraždanska kompanija Bekto Precisa potpisala vrijedan ugovor PDF Ispis E-mail
Bektopotpisivanje


Bekto  Precisa iz Goražda i Bukhamseen Holding  iz Kuvajta su  potpisali ekskluzivni ugovor o plasmanu proizvoda goraždanske kompanije u zemljama Bliskog Istoka. Značaj ovoga ugovora je višestruk posebno ako se ima u vidu činjenica da je ovo bogato tržište u stalnoj ekspanziji a da je plasman bosanskih proizvoda na njemu do sada bio gotovo zanemariv.U ime kompanije Bekto Precisa   ugovor je potpisala  generalna direktorica Enisa Bekto a u ime Bukhamseen Grupacije Dr. Šefik Altimimi, ekonomski savjetnik  i Ahmed Alsader, finansijski direktor.

-Politika Buhamsin grupacije je da širi svoj biznis na Bliskom istoku, ali i širom Evrope. Ovaj ugovor sa Bekto Precisom je rezultat te politike i širenje na Evropu počinjemo sa BiH. Kao partner sa Bekto Precisom širićemo prodaju svih proizvoda i nadamo se da je ovo tek prvi ugovor u BiH, a porodici Bekto se zahvaljujemo jer nas je dočekala kao da smo njeni članovi – kazao nam je Šefik Altimimi.

– Ovo je prvi korak ka arapskom tržištu i on otvara nova radna mjesta, nova područja, jer do sada smo bili prisutni samo na tržištu zapadne Evrope – ističe generalna direktorica „Bekto Precise“ Enisa Bekto.

Naime, nakon višemjesečnih pregovora i proučavanja proizvoda iz proizvodne palete jedne od najuspješnijih kompnija u BIH, Bekto Precise,  jedan od najvećih kuwajtskih holdinga, odlučio je potpisati ugovor o ekskluzivnom predstavljanju, promociji i prodaji  alata za industrijsku proizvodnju, kao i unutrašnje,ulične i industrijske LED rasvjete, elektro ormara za mjerenje utroška električne energije, mjernih satova za potrošnju vode, različitih sklopki i konektora koji se koriste u elektro-industriji, sjedišta za stadione, dvorane i druge prostore ali i specijalnih proizvoda prema zahtjevu kupaca iz regiona Bliskog Istoka. Bukhamseen Holding je u privatnom vlasništvu porodice Bukhamseen i jedna je od najmoćnijih biznis grupacija u Kuvajtu ali i u širem okruženju.

Grupaciju čine 42 kompanije u stopostotnom ili većinskom vlasništvu porodice Bukamseen u oblasti investicija, bankarstva i finansija, trgovine, građevinarstva, industrije čelika, nekretnina, lanca luksuznih hotela i restorana od 5 i 7 zvjezdica, printanih medija, turizma i zastupanja svjetski poznatih proizvođača satova i skupocjenog nakita. Porodični biznis ima tradiciju dužu od pola stoljeća a vode ga otac i četiri sina. Bukhamseen grupacija je iskazala interes i za investiranjem u Bosni i Hercegovini pa ovaj ugovor ima i još jednu dimenziju više jer će se partnerstvo i poslovna saradnja između ove dvije kompanije odvijati paralelno u dva smjera i u BiH i u Kuvajtu.

Bektopotpisivanje2

Izvor : gorazdeonline.ba

 
Održan sastanak Ekonomsko socijalnog vijeća FBiH PDF Ispis E-mail

 

 

29.01.2013.

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju FBiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo je zaključak kojim prihvata amandmane koje je na Prednacrt zakona o unutrašnjem platnom prometu predložio ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić, zahtijevajući da konačni tekst prednacrta bude dostavljen ESV-u na razmatranje.

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 183 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19