Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održan sastanak na temu „ Akcioni plan za sprovedbu Strategije razvoja BiH i Socijalnog uključivanja BiH“ PDF Ispis E-mail

24.01.2013.

sastanak_strateg.razvoja_1

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Ekonomsko socijalnog vijeća i Privredne komore jučer je održan sastanak na temu „ Akcioni plan za sprovedbu Strategije razvoja BiH i Socijalnog uključivanja BiH“.

Pored Implementacione jedinice Vlade BPK Goražde koja je izradila nacrt Akcionog plana, sastanku je prisustvovao veliki broj poslodavaca, premijer BPK Goražde gosp. Emir Frašto, ministri u Vladi BPK Goražde, predstavnici Ekonomsko-socijalnog vijeća, općina u sastavu BPK Goražde, Službe za zapošljavanje BPK Goražde i predstavnici Federalnog zavoda za programiranje razvoja.

Više...
 
Održana javna rasprava Nacrta zakona o šumama PDF Ispis E-mail

14.12.2012.

U sali općine Goražde danas je održana javna rasprava o nacrtu Zakona o šumama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.  Pored predstavnika Ministarstva za privredu, predstavnika radne grupe koji su radili na izradi nacrta Zakona,  javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici Javnog preduzeća „Bosansko-podrinjske šume“, poslanici u Skupštini te predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Prema riječima Rasima Sijerčića, načelnika Sektora za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo u Ministarstvu za privredu, ovaj zakon potrebno je donijeti zbog nepostojanja zakonske regulative u ovoj oblasti.

Više...
 
ESV FBiH: Podrška Budžetu Federacije za 2013. PDF Ispis E-mail

28.11.2012.

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu podržalo je Nacrt budžeta Federacije BiH za 2013. godinu, kao i Nacrt zakona o izvršenju tog budžeta.

Federalni ministar finansija Ante Krajina informirao je članove ESV-a da je ukupan okvir budžeta u odnosu na postojeći rebalansirani budžet, koji je sada na snazi, veći za 10,8 posto.

- Rezultat povećanja tog okvira je uglavnom posljedica porasta otplate ino-duga koji dospijeva u 2013. Radi se o povećanju od oko 215 miliona KM, a otplata vanjskog duga sudjeluje s oko 140 miliona KM - kazao je Krajina.

Više...
 
Opterećenja privrede: 20 zakona za plaćanje dadžbina PDF Ispis E-mail

27.11.2012.       

Privrednici u Bosni i Hercegovini suočavaju se sa ogromnim brojem administrativnih i finansijskih obaveza koje im nameću svi nivoi vlasti od opštinskog do državnog, što svakako utiče na njihov sposobnost da održe i razviju svoju poslovnu djelatnost.

"Privreda BiH nije konkurentna iz više razloga pri čemu su ključni mali broj kvalitetnih proizvoda za plasman na inostrano tržište i neodgovorni odnos vlada prema vlasnicima preduzeća i preduzetnicima", stoji u analizi opterećenja privrede, koju je izdalo Udruženje poslodavaca FBiH, te se dodaje kako je privreda opterećena mnogim materijalnim i nematerijalnim obavezama.

Više...
 
Održana 27.sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

22.11.2012.

Upravni_odbor_21.11.12

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde jučer je održao svoju redovnu 27.sjednicu na kojoj se našlo devet tačaka dnevnog reda.

Nakon što se usvojio Zapisnik sa 26.sjednice i finansijski izvještaj za deset mjeseci 2012.godine, najviše pažnje se posvetilo rzmatranju Nacrta zakona o šumama.

Naime, budući da je u nacrtu ovaj pomenuti za poslodavce vrlo važan zakon, a ponajviše zbog člana 68., koji obavezuje poslodavce plačanja naknada za općekorisne funkcije šuma na ukupan prihod u visini od 0,07%, Upravni odbor je nakon duže rasprave vođene po ovoj tački dnevnog reda, a i po dobijenim prijedlozima od članova Udruženja poslodavaca donio je ZAKLJUČAK:

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 184 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29