Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Gušenje proizvodnje: Na 100 maraka plaće država uzima 75,4 marke doprinosa! PDF Ispis E-mail

20.11.2012.

Svaki poslodavac u BiH na primanja radnika od, primjerice, 100 maraka državi mora platiti dodatne 75,4 marke po osnovama raznih doprinosa (mirovinsko, zdravstveno, naknada od nezaposlenosti, osiguranje od nesreće na poslu…), istaknuo je Vjekoslav Domljan, ekonomski analitičar i sveučilišni profesor.

Prema tome, poslodavce u BiH radna snaga i nameti na radnu snagu u ovom slučaju koštaju 175,4 marke, a kada tome dodamo nepovoljni poslovni ambijent, nikoga ne treba čuditi što deseci tisuća tvrtki propadaju. Ovo još jednom zorno pokazuju kako naša zemlja svojom poreznom politikom guši i ovo malo proizvodnje koja je opstala, i kako djeluje obrnuto od onoga što rade razvijene zapadne zemlje.

Više...
 
Objavljena lista dobitnika grant sredstva: Za poticaj poduzetništvu i obrtu 2,7 milijuna KM PDF Ispis E-mail

15.11.2012.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je preliminarne rezultate javnog natječaja o odabiru korisnika za grant sredstva poticaja poduzetništvu koji iznose oko 2,7 milijuna KM za 2012. godinu.

Više...
 
ESV FBiH podržava rješenje koje će onemogućiti zloupotrebu žiranata PDF Ispis E-mail

08.11.2012.

08112012

Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća Federacije BiH na današnjoj sjednici, kojoj je prisustvovao i federalni premijer Nermin Nikšić, ukazali su na potrebu da se na najbolji način zaštiti institucija žiranta.

Polazište za raspravu bio je Nacrt zakona o zaštiti žiranata u FBiH, koji je predložila poslanica u Federalnom parlamentu Aida Čikić i čija je intencija da doprinese boljem odnosu banaka prema žirantima. Odranije je poznat stav Udruženja banka BiH da zakon u predloženom obliku ima brojne nelogičnosti, nepravilnosti, protivrječnosti i nejasnoće. To rješenje je, kako je na sjednici istakao tajnik tog udruženja Mijo Mišić, u koliziji s mnogim zakonima, a prije svega sa Zakonom o obligacijama.

Više...
 
Udruženje poslodavaca učestvovalo u općini Goražde na predavanjima na temu pisanja projekata i aplikacija za EU fondove PDF Ispis E-mail

01.11.2012.

Picture_a

Općina Goražde jučer je bila domaćin predavanja na temu pisanja projekata i aplikacija za fondove EU.

Europski pokret u BiH implementira projekat „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za korištenje EU fondova- praktična iskustva iz Češke Republike“  finansiran od strane Češke razvojne agencije preko Ambasade Češke Republike u BiH.

 

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde sa Privrednom komorom BPK Goražde učestvovalo na IX privredno-kulturnoj manifestaciji „ Dani jabuke“ 2012.godine PDF Ispis E-mail

15.10.2012.

Picture_3

Manifestaciju ''Dani jabuke'' 2012 je  zvanično otvorio podpredsjednik F BiH Mirsad Kebo, a pored njega na otvaranju prisutnima su se obratili u ime organizatora Mirsad Hubanić, načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović, premijer BPK-a Goražde Alija Begović, ministar za privredu u Vladi BPK-a Goražde Emir Hodović.

Picture1

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 185 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21