Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održan sastanak u organizaciji BBI banke na temu " Finansiranje projekata za održivi manjinski povratak,ruralni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta" PDF Ispis E-mail

03.10.2012

min.privrede_3

U organizaciji BBI banke i Turkish zirat banke danas je u Velikoj sali Ministarstva za privredu održan sastanak na temu " Finansiranje projekata za održivi manjinski povratak,ruralni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta iz oblasti poljoprivrede, stočararstva, proizvodne djelatnosti, uslužne djelatnosti i turizma.

Više...
 
Pomoć kompanijama u FBiH: Za modernizaciju proizvodnje osigurano 8,4 milijuna KM PDF Ispis E-mail

02.10.2012.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije osigurat će kompanijama iz sedam oblasti gospodarstva kreditna sredstva u iznosu od 8,4 milijuna KM. Za sredstva će moći aplicirati kompanije iz oblasti metalske, elektro, automobilske i građevinske industrije te drvne i papirne industrije. Također, na raspisani javni poziv se mogu prijaviti i kompanije iz oblasti tekstila, kože i obuće, kemijske industrije, industrije gume i plastike, te namjenske i prehrambene industrije.

Više...
 
Održan informativni sastanak u Goraždu na temu „ Primjena Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom u BiH: izazovi i prioriteti iz perspektive lokalne zajednice“ PDF Ispis E-mail

12.09.2012.

IMG_0453

U Goraždu je u organizaciji  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i organizacije „ Inicjative preživljelih od mina“ održan sastanak na temu: „ Primjena Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom u BiH: izazovi i prioriteti iz perspektive lokalne zajednice“  u okviru projekta „ Podrška mehanizmu zaštite i promocija ljudskih prava osoba sa invaliditetom“.

Više...
 
Informativna sjednica Ekonomsko - socijalnog savjeta FBiH PDF Ispis E-mail

03.09.2012.

Ekonomsko - socijalni savjet za teritoriju Federacije BiH /FBiH/ danas je, zbog nedostatka kvoruma, održao informativnu sjednicu na kojoj je federalni ministar finansija Ante Krajina upoznao delegacije socijalnih partnera o rebalansu budžeta FBiH.

Pojašnjavajući razloge smanjivanje podsticaja za poljoprivredu za 10 miliona KM u rebalansiranom budžetu, Krajina je rekao da se tokom pregovora sa MMF-om za zaključivanje stend-baj aranžmana nije uspjela odbraniti ta stavka u budžetu, bez obzira što je riječ o direktnom ulaganju u poljoprivredu.

Više...
 
Firma "Salko" iz Istanbula zainteresovana za ulaganja u općini Goražde PDF Ispis E-mail

03.09.2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Firma "Salko" iz Istanbula zainteresovana je za ulaganja na području općine Goražde. To je prilikom današnje, uzvratne posjete načelniku Muhamedu Ramoviću koji je nedavno boravio u Turskoj, potvrdio direktor firme Salih Akgul Hadžifejzović.

Na sastanku s načelnikom Goražda i njegovim saradnicima, vlasnik i direktor jedne od najvećih firmi za proizvodnju bicikala i motora u Turskoj, iskazao je spremnost da doprinese ekonomskom prosperitetu ovog područja.

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 186 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23