Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

24.05.2012.

esv_bpk_24.05.12

 

 

Danas je održan redovni sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojem je razgovarano o aktuelnim pitanjima iz njegove nadležnosti.

Pored Program rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za 2012. godinu koji je danas i usvojen,  na dnevnom redu našao se i zahtjev Udruženja pravobranilaca FBiH za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za organe uprave i sudske vlasti, kao i Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu BPK Goražde.

Donošenje Zakona o javno-privatnom partnerstvu ocijenjeno je kao veoma pozitivno jer će se angažovanjem javnog i privatnog kapitala otvoriti prostor za nova investiciona ulaganja.

Više...
 
Svečano otvoren novi pogon firme " Prevent Goražde" PDF Ispis E-mail

 

18.05.2012.

Prevent grupacija je danas, uz prisustvo brojnih delegacija i zvanica svečano otvorila fabriku za proizvodnju autopresvlaka, koja je uposlila 740 mladih ljudi iz ovog kantona.

prevent_1

Kako je na otvaranju kazao Almir Jazvin, predsjednik Uprave Preventa u BiH, uz najmoderniju kožaru u Evropi koja se nalazi u Visokom, Prevent je prošle godine pokrenuo proširenje proizvodnih pogona u Goraždu te je danas otvoren i najmoderniji proizvodni pogon autopresvlaka u Evropi.

"Prevent Goražde i cijela ova investicija su pokazali da se u BiH u kratkom vremenskom periodu može napraviti rekordna investicija. Fabrika se nalazi na površini od oko 8.000 kvadratnih metara i ima kapacitet da odgovori na sve narudžbe za Golfa A7. Danas imamo 740 uposlenika i imamo planove da uposlimo još 150", kazao je Jazvin.

Svečanom otvaranju su prisustvovali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i predsjedavajući

Više...
 
Održana 87. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH PDF Ispis E-mail

16.05.2012.

Ekonomsko- socijalno vijeće (ESV) za teritoriju Federacije BiH (FBiH), na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu, izrazilo je podršku donošenju zakona o šumarstvu koji bi u FBiH trebao riješiti pitanje gazdovanja šumskim resursima. Nacrt iz ove oblasti je već u parlamentarnoj proceduri, a predložila su ga dvojica poslanika Predstavničkog doma - Slaviša Šućur i Enver Mujala.

 

Više...
 
Održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu PDF Ispis E-mail

11.05.2012.

 

U organizaciji Ministarstva za privredu, Ustavne i zakonodavno-pravne komisije te Komisije za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde, danas je u Goraždu održana prva u nizu javnih rasprava o Nacrtu zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Cilj ovog zakona jeste stvaranje pravnog okvira za izgradnju javno-privatnog partnerstva radi realizacije projekata u različitim oblastima koji bi omogućili zadovoljenje javnih potreba. Time bi Kantonu i općinama, kroz angažovanje privatnog kapitala, bilo omogućeno da osiguraju potrebna sredstva za finansiranje projekata od javnog interesa.

Iako su se na dananšnjoj raspravi mogla čuti različita mišljenja o nacrtu ovog zakona, on je, generalno, ocijenjen pozitivno jer će se njegovom implementacijom omogućiti realizacija projekata kojima će se u znatnoj mjeri moći unaprijediti postojeće stanje u raznim oblastima života.

Primjedbe i sugestije na nacrt ovog zakona moći će se dostaviti u pisanoj formi Ministarstvu za privredu u roku od sedam dana od završetka posljednje javne rasprave koja će se održati 14.05.2012. godine u općini Foča-Ustikolina.

Na javnoj raspravi su ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovali sekretar Udruženja Adnan Bukva i potpredsjednik Udruženja Ibro Mašala.

javna_rasprava_-_Zakon_o_koncesijama_-1

 

 
U Sarajevu dodjeljene biznis nagrade " Gazela" PDF Ispis E-mail

18.04.2012.

U KATEGORIJI SREDNJIH PREDUZEĆA NAGRADU PRIMIO " ONIPROM" d.o.o. IZ BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE

Kameleon M&M Group, uz podršku Federalne privredne komore, jučer je u Sarajevu po prvi put dodijelila BH Biznis nagrade "Gazela" za srednje, male i mikro kompanije sa brzim rastom, značajnim zapošljavanjem i društvenom odgovornošću.

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 188 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12