Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
" Hella Bekto industries" : Značajni iskoraci u proizvodnji PDF Ispis E-mail

16.04.2012.

 

Firma „Hella Bekto industries“ za nepunu godinu dana od osnivanja, ostvarila je značajne iskorake u proizvodnji led rasvjete. Hella Bekto industries nezaustavljivo širi svoj proizvodni asortiman i mrežu poslovnih partnera te uskoro započinje realizaciju projekta proizvodnje dvije nove svjetiljke na bazi led tehnologije koje osim na domaće izlaze i na evropsko i svjetsko tržište, potvrdio je Nurija Vesnić, direktor Hella Bekto industries.

Podsjetimo da je saradnja jedne od najpoznatijih i najuspješnijih goraždanskih firmi  Bekto Precise i njemačke Helle rezultirala  osnivanjem firme Hella Bekto industries početkom avgusta prošle godine i pokretanjem proizvodnje led rasvjete u Goraždu.

 

Više...
 
Ekonomsko socijalno vijeće FBiH - Podržani akti za poboljšanje stanja u privredi PDF Ispis E-mail

12.04.2012.

 

Socijalni partneri nisu postigli saglasnost u vezi Nacrta zakona o izmjeni zakona o izvršnom postupku

 

Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine podržalo je sinoć na sjednici set propisa, zakonskih i podzakonskih akata koje je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije predložilo u cilju poboljšanja stanja u privredi.

Raspravljano je, među ostalim o: prijedlogu zakona o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u FBiH, zakonu o finansijskoj konsolidaciji privrednih druištava u formi prednacrta, te novom programu utroška subvencija za 2012.

Više...
 
Održana VI Izvještajno-izborna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

22.03.2012.

 

skupstina_poslodavaca_005

Udruženje poslodavaca BPK Goražde je u četvrtak 22.03.2012.godine održalo svoju VI Izvještajno-izbornu skupštinu. U radnom dijelu Skupština Udruženja poslodavaca je razmatrala i jednoglasno usvojila Izvještaj o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Tehničke službe. Usvojen je i Program rada za 2012.godinu u kojem je najviše naglašeno da će Udruženje svoju aktivnost u ovoj godini zasnivati na aktivnostima kroz rad u Ekonomsko-socijalnom vijeću.

 

Više...
 
Privrednici i obrtnici sa područja BPK Goražde posjetili sajam IHM u Minhenu PDF Ispis E-mail

20.03.2012.

IMG_0209

 

Organizovanim odlaskom sa domaćom kompanijom „ Centroprevoz“ Goražde 40 privrednika i obrtnika sa područja BPK Goražde posjetili su Međunarodni sajam zanatstva i male privrede IHM u Minhenu od 14.03-17.03.2012.godine.

Ovo je jedan od najvećih sajmova ove vrste, koji nudi izuzetan asortiman proizvoda i dostignuća u zanatstvu i maloj privredi, na kojem su privrednici mogli pronaći nove ideje za svoje poslovanje. Međunarodni sajam IHM odvija se svake godine na prostoru novog minhenskog sajma, jedan je od najpoznatijih i najposjećenijih sajmova s preko 60 godina dugom tradicijom. U 6 velikh sajamskih hala odvija se nekoliko različitih sajamskih priredbi.

Više...
 
Održana 25.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca PDF Ispis E-mail

08.03.2012.

sastanak_upravnog_odbora_07.03.12

 

 

Upravni odbor je 07.03.2012.godine održao svoju 25.redovnu sjednicu na kojoj se između ostalog raspravljalo o aktivnostima oko održavanja VI izvještajno-izborne skupštine. Utvrđeni su prijedlozi Programa rada Udruženja poslodavaca za 2012.godinu, Izvještaja o radu Upravnog odbora za 2011.godinu, te drugi dokumenti koji su propisani Statutom Udruženja poslodavaca. Dogovoreno je da se Skupština Udruženja poslodavaca održi 22.03.2012.godine.

Upravni odbor je razmatrao studiju „ Analiza opterećenja privrede u BiH“, urađene od strane Udruženja poslodavaca FBiH, u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Republike srpske i Brčko Distrikta. Donesen je zaključak da se više pažnje mora posvetiti raznim fiskalnim i parafiskalnim nametima koji opterećuju privredu, koji su navedeni u ovoj studiji, te nastojati da se smanje određeni nameti koji opterećuju privredne subjekte i otežavaju njihovo poslovanje ( takse za šume, turističku zajednicu, vodne naknade i sl.)

 

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 189 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10